menu degustacyjne

jesień/zima 2023

opcja I

zupa — 

zupa rybna
z łososiem, krewetkami i białą rybą

przystawka — 

carpaccio z ośmiornicy
z warzywnym julienne i kiszoną cytryną

danie I

faszerowane kalmary
duszone na pikantnym sosie pomidorowym z oliwkami i warzywami

 — danie II — 

pieczony halibut
ze stekiem z kalafiora, foundue ze szpinaku i pomidora i sosem z szyjek rakowych


lub

stek z polędwicy wołowej
z foie gras, gratin ziemniaczanym, karmelizowaną cebulą i oliwą truflową

— deser — 

pudding ryżowy
z ciepłymi wiśniami i kruszonymi piernikami

290 zł za osobę

opcja II

zupa — 

kukurydziany chowder rybny
z wędzonym i świeżym łososiem, białą rybą i warzywami

przystawka — 

tatar
z holenderskiego, dziewiczego matiasa

danie I

ravioli z łososiem
z sosem śmietanowo-cytrynowym i musztardą gryczaną

 — danie II — 

smażony sandacz
z kruchymi warzywami, sosem beurre blanc i salsą paprykowo-pomidorową


lub

blanquette cielęce
z perfumowanym ryżem i duszonymi warzywami

— deser — 

cięty biszkopt
somlà style z rumem

220 zł za osobę

Wymagamy rezerwacji

Do realizacji takiego menu wymagamy wcześniejszej (co najmniej 2 dni) rezerwacji, ale jesteśmy w stanie przygotować je nawet dla dwóch osób. A i z 40-osobową grupą sobie poradzimy :)